Tollgaarden

Areal 23.000 m²
Ferdigstilles Q2/3 2023
Beliggenhet 3 min til Oslo S
Innhold i bygg Barcode Oslo S 3 min

Et historisk bygg for fremtiden

Det historiske bygget i Schweigaards gate 15 har en lang og stolt historie. Nå tar Entra grep og løfter ærverdige Tollgaarden inn i fremtiden.

Entra og Malling & Co Næringsmegling ønsker velkommen til Tollgaarden i Schweigaards gate 15. Eiendommen har en unik beliggenhet, tett på både Barcode og landets største trafikale knutepunkt, Oslo S.

Entra har store ambisjoner for bygget. Eiendommens nesten 100 år lange historie skal videreføres i en fremtidsrettet og innbydende innpakning. I Tollgaarden tilbyr Entra moderne og arealeffektive kontorlokaler med alle de fasilitetene fremtidens leietakere ønsker seg. Bygget får mulighet til et eget co-working konsept, samt en egen café. Sistnevnte vil ikke bare være et attraktivt tilbud for byggets leietakere, den vil også sørge for servering og liv på plassen foran bygget.

Rehabiliteringen skjer med stor respekt for byggets historie, og mot Schweigaards gate vil blant annet de originale inngangene med vakre dører på gateplan tas i bruk. Alle som er så heldige at de får Tollgaarden som sin arbeidsplass får også gleden av Entras effektive service-app hvor man kan registrere besøkende, booke møterom, lunsj og møtemat, samt tid i treningsrommet og få informasjon om bygget. Applikasjonen kan man lese mer om under servicefasiliteter

Vi foredler et frimerke

Tollgaarden har adresse Schweigaards gate 15 og er ett av hovedstadens vakreste frimerker. Når bygget totalrehabiliteres, tar vi vare på historien, samtidig som vi løfter bygget inn i fremtiden. Gjennom rehabilitering og tilbakeføring av eksisterende bygningsmasse, vil Tollgaarden omgjøres til ett av byens mest særegne kontorlokaler. 

Schweigaards gate 15 ble tegnet av arkitekt Henry Bucher og var oppført i perioden 1919 til 1926. Bygget ble tegnet og bygget for Oslos Jernbanetollsted, men har siden den tid også huset flere andre statsetater. Når bygget total rehabiliteres tar vi vare på historien, samtidig som vi løfter bygget inn i fremtiden. Det betyr at vi gjennom et nøye utvalgt interiørkonsept vil forsterke byggets unike detaljer. Med eksponert betong, solid jern, originale fargetoner og mørkt treverk fremhever vi byggets historiske røtter.

Gjennom rehabilitering og tilbakeføring av eksisterende bygningsmasse vil Tollgaarden omgjøres til et av byens mest særegne kontorlokaler. Velkommen til Tollgaarden, et av hovedstadens vakreste frimerker.

«You can have more than one home. You can carry your roots with you,
and decide where they grow» 

– Henning Mankell

Miljø, teknologi og bærekraft

Entra har bygget og rehabilitert noen av landets fremste miljøbygg. Når de nå totalrehabiliterer Tollgaarden, tar de med seg all sin samlede erfaring fra tidligere prosjekter for å løfte det historiske bygget til et fremtidsrettet og bærekraftig miljøbygg.

Bygget skal blant annet BREEAM Very Good-sertifiseres, som betyr at rehabiliteringsarbeidet skjer i henhold til svært strenge miljø- og bærekraftsprinsipper. Huseier har også et sterkt fokus på bevaring og gjenbruk, noe som også bidrar til at man tar vare på byggets historie. Dette gir et bygg med identitet, og tilfredsstiller kravene til de mest kravstore leietakere.

Smart teknologi som gjør en forskjell

For at ny teknologi skal ha en reell verdi må den gjøre en forskjell. I Tollgaarden skal ny teknologi både bidra til å gjøre hverdagen mer effektiv for byggets brukere, samtidig som den skal gjøre bygget mer miljøvennlig og bærekraftig. 

Det vil blant annet legges til rette for:

  • Lysstyring, behovsstyrt ventilasjon
  • Mobil adgangskontroll
  • Lysstyring og behovsstyrt klima
  • Sømløs wifi (høyteknologisk wifi), din egen sikrede nettilgang til hele bygget. Høyhastighet bredbånd. Raskere enn kablet.

Entra er en teknologidrevet gårdeier med fokus på teknologi som løser reelle problemer. Tollgaarden blir et moderne og miljøvennlig kvartal med smarthus-teknologi som skal gjøre hverdagen til byggets brukere både enkel og effektiv. Det betyr blant annet at de ulike byggene utrustes med sensorer, som muliggjør en rekke smarte løsninger som optimaliserer innemiljø og brukernes hverdag. 

For eksempel gjør sensorene det mulig å måle tilstedeværelse, noe som igjen gjør det enkelt å styre både varme og kjøling av arealene, samt å effektivisere bruken av møterom og planlegge renholdet av byggene. Via en egen app skal man også kunne sjekke køen i personalrestauranten og slik planlegge egen lunsj til et tidspunkt når køen er kort. Det vil også være mulig å bestille møtemat, booke møterom, samt en rekke andre tjenester. 


Smarte heiser knyttet opp mot mobiltelefon gjør at heisen registrerer når du nærmer deg, noe som gjør at den er på vei til deg allerede før du får trykket på knappen. De stiller seg også automatisk i riktig etasje ved lunsjtider, slik at ventetiden skal bli minst mulig. I Tollgaarden bygger Entra nå fremtidens kontorlokaler. Vil du ta del i fremtiden?